קפה דעת באשדוד
אלי חליפה, אהוד רויטמן,עמוס כהן
הוסף ליומן
19.02.26
|
09:30
ב 9.30 אלי חליפה הוא סופר, איש תקשורת ומספר סיפורים,
המתמחה בכתיבת סיפורי חיים וביוגרפיות ובהפיכת זיכרונות אישיים למורשת כתובה ולמפגש חי עם קהל. הוא גדל באווירה של מסורת, קהילה וסיפורים, ומתוך הרקע הזה פיתח סגנון שמחבר נוסטלגיה, הומור וחכמת חיים, לצד רגישות אנושית לפרטים הקטנים שמרכיבים חיים שלמים.
במהלך השנים פעל בעולם העיתונות והעריכה, צבר ניסיון בתקשורת כתובה וניהול תוכן, ובהמשך הרחיב את פעילותו אל תחום הספרות התיעודית וההנצחה האישית. מתוך ההבנה שלכל אדם יש סיפור הראוי להישמע, הוא מלווה אנשים ומשפחות בתהליך תיעוד: מהקשבה וראיונות, דרך ארגון חומרים ותמונות, ועד עריכה והפקה של ספר שלם, שנכתב בשפה נגישה אך מוקפדת.
לצד פעילותו ככותב וכמלווה כתיבה, חליפה מופיע בערבי תרבות ובמפגשי קהל כמספר סיפורים, לעיתים בשילוב מוזיקה, ומביא לבמה סיפורים על שורשים, עלייה, ילדות, זהות וחיי קהילה – סיפורים שיש בהם גם חיוך וגם עומק. יצירתו שואבת מן החיים עצמם ומבקשת לשמר זיכרון חי, לא כמוזיאון של עבר אלא כמרחב שמעניק משמעות להווה ומחבר בין דורות.
הנושא: מספר הסיפורים נוסטלגיה ישראלית מתעוררת לחיים
ב 11.00 אהוד רויטמן
נולד בירושלים.
נשוי ואב ל-7 ילדים וסב לנכדים הרבה .
ממקימי הישוב קרני שומרון ומתגורר בו עד היום
מהנדס אזרחי בוגר טכניון ,מנהל פרויקטים חשובים בתחבורה. כביש 6 ,מסילות רכבת, גשרים ומנהרות.
משפחתו עלתה לארץ מצרפת לפני הקמת המדינה
נטל על עצמו לספר על גבורתם של צעירים בני עמינו שהצילו יהודים רבים מכף הצורר הנאצי. סיפורים שהיו עלומים שנים רבות.
באו מתוך הערפל – המחתרת היהודית בצרפת במלחמת העולם השנייה מאבק, הצלה וזהות
ב 12.20 עמוס כהן הוא כלכלן בעל שלושה תארים אקדמיים בתחום הכלכלה. מכהן כדירקטור בחברה גלובלית, ומלווה תהליכי קבלת החלטות ברמת הנהלה ודירקטוריון בתחומי אסטרטגיה, צמיחה וניהול סיכונים. לצד פעילותו התאגידית, הוא משמש יועץ לחברות השקעות ולגופים עסקיים, עם התמחות בניתוח מאקרו ומיקרו, הערכת כדאיות כלכלית, תכנון פיננסי ובניית מודלים לקבלת החלטות השקעה.
הנושא: היום שאחרי: כלכלת ישראל בעידן של טלטלה
