קפה דעת באשדוד
ד"ר יוסי שפנייר, עו״ד יורם סגי זקס
יעל ארד צפריר ואילנית סויסה
הוסף ליומן
26.02.26
|
09:30
9.30 ד”ר יוסי שפנייר
נושא ההרצאה: “כיצד נקבע גבולה הצפוני של ירושלים בעת החדשה”
גמלאי של משרד החינוך בתחום הכשרת מורים. עוסק במחקר ההתיישבות היהודית סביב לירושלים ערב הקמת המדינה בהקשרים של זיכרון ומורשת. היה מרצה בכיר במכללות להכשרת מורים במסגרת החברה להגנת הטבע ומחבר פרסומים בתחום ידיעת ארץ ישראל.
שפנייר עוסק בהעמקת הידע, בהקשרים של הוראה בשדה, ככלי חינוכי בהכשרת עובדי הוראה. מחקריו מתרכזים בספר המדבר המזרחי של ארץ ישראל, בהקשרים בין היהדות לבין הטבע ודרכי לימוד מקצוע ידיעת הארץ.
11.00 עו״ד יורם סגי זקס
נושא ההרצאה: “להיות סנגור בצדק”
שימש יועץ בכיר במשרד המשפטים, פיקח על עבודתם של עשרות סנגורים, ופעל להשבחת הייצוג המשפטי שלהם—במקרים המתאימים—למניעת הרשעות, לביטול אישומים ולהקלה בעונשם של אלפי נאשמים.
עו״ד סגי זקס מרצה במכללת ספיר ומלמד בקורס „רזי המשפט”, וכן בתחומי טיעון והופעה בבתי משפט לסטודנטים למשפטים בשנים ג׳–ד׳. בנוסף, הוא מרצה במכון להשתלמויות של משרד המשפטים ובלשכת עורכי הדין בישראל לפרקליטים, לסנגורים וליועצים משפטיים, והעביר הכשרות מקיפות למאות פרקליטים ומשפטנים בנושאים: אמנות הטיעון, רזי המשפט, מיומנויות ליטיגציה, סוגי שופטים, סוגי עדים, אמנות השכנוע ואמנות הטיעון.
משרדו ייצג במשך למעלה מעשור אלפי נאשמים במשפטים פליליים, בפני מגוון רחב של כתבי אישום ושופטים, ובכל הערכאות—שלום, מחוזי ובית המשפט העליון—לרבות בבתי הדין הצבאיים. בנוסף, טיפל בהליכים פליליים הנדונים בבתי הדין לעבודה, של חברות ושל יחידים. עו״ד סגי זקס שירת כקצין קרבי וכקצין מבצעים בדרגת רב־סרן; ההוויה הצבאית מוכרת לו היטב, ובכלל זה גם ההיבטים הייחודיים של ניהול הליכים בבתי הדין הצבאיים.
12.20 יעל ארד צפריר ואילנית סויסה
נושא ההרצאה: “אנחנו שתינו מאותו הכפר”
יעל ארד צפריר ואילנית סויסה, נולדו וגדלו באשדוד. יעל בוגרת מקיף ג’ ואילנית בוגרת האולפנא נפגשו בנערותן ב”תיאטרון הנוער של אשדוד”, במתנ”ס ד’, הפכו לחברות בלב ובנפש ומאז הן בתחום. הן סיימו לימודי תואר ראשון באוניברסיטת ת”א, יעל בקולנוע ואילנית בתיאטרון. יעל גם סיימה לימודי משחק ב”ניסן נתיב” ואילנית תואר שני בקולנוע, במכללת ספיר. לשתיים קריירה מקצועית מרשימה ביותר, שכוללת גם פרסים, ובמהלכה גם עשו, בין השאר, דברים במשותף, כמו הפעם בסרט “עלה לה”. יעל גרה בת”א ואילנית היא חברת קיבוץ כפר עזה ולשתיים משפחות באשדוד, אותן הן פוקדות באופן תדיר. אילנית נשארה גם מחוברת לאשדוד מבחינה מקצועית ועשתה בה במהלך השנים פרויקטים, כמו גם בעוטף עזה.
